12 Nisan 2009 Pazar

Icing(süslenmesi)






Kurabiyelerimin Süslenmesi (ICING)


Kurabiye Tarifim bölümündeki gibi kurabiyelerimizi pişirip soğuttuk.Şimdi süslemek istiyoruz.İnanın sanıldığı gibi zor değil.Biraz süs şekeriniz,sütünüz ve pudra şekeriniz varsa harika süslemeler yapmak için hazırsınız demektir.Bir çukur kasenin içine pudra şekerini dilediğiniz ya da kullanmak istediğiniz kadar dökün.Kahve kaşığıyla sütü kaşık kaşık ilave edip karıştırın,dikkat edin sütü fazla koymayın,pudra şekeri hemen eriyiverir.Çok sulu olmayan,koyu krema kıvamını elde edene kadar çırpın,çok sıvı olmuşsa pudra şekeri ilave edin.Eğer isterseniz aynı işlemi süt yerine yumurta akıyla da yapabilirsiniz.İcing imizi böylece kolaylıkla yapıyoruz,glikozmuş,hamur şekeriymiş çarşı pazar gezmenize hiç gerek yok.

Hazırladığımız kremanın(icing)içine arzu ederseniz, renkli gıda boyalarını bir kürdanın ucuyla koyup renklendirebilirsiniz.Ne kadar çok koyarsanız o kadar koyu renk elde edersiniz,ona göre azıcık koyun,şöyle şeker gibi olsun.

Mutfak masanıza muşamba bir örtü serin veya temiz gazete de koyabilirsiniz.Kurabiyelerimizin üzerine nutella yı ekmeğe sürer gibi bıçak yardımıyla icingimizi sürelim,hemen süs şekerlerimizi,pasta süslerimizi veya jelibonlarımızı yapıştıralım.Dikkat edin çok çabuk kuruyorlar.Ben hemen 3-4 kurabiyeyi icingleyip şekerlerle süslüyorum,sonra diğerlerine geçiyorum.

Artık renk renk,süslü,şık ve lezzetine doyum olmayan kurabiyeleriniz yenmeye hazırlar…Keyifli SOFRALAR!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder